Blog mu ? Youtube mu ?



Bugün sizlerle Google ın hizmetleri olan youtube ve blogger karşılaştırması yapacağız. 
Öncelikle blogger a bakalım. Blog açmak hızlı, basit ve masrafsızdır. İnsanlara birşeyler anlatmak, günlük tutmak şirket duyurularınızı yayınlamak  gibi işler için kullanabileceğiniz blog sayfaları kurulumu ve yayınlaması bakımdan sade bir arayüz sunmaktadır. Masraf sıfır denecek kadar azdır. Çok fazla özellik gerektirmeyen bir laptop ya da pc, kalem kağıt ( yazacaklarınızı önceden not almanız gerekirse diye.) Resim düzenleme programı gibi. Tabii işi profesyonel yaparım kendi isim uzantım olsun derseniz yıllık ücret vermeniz gerekecektir. 
Belirtiğim gibi blog da duygularınızı, düşüncelerinizi ve bilgilerinizi yazılı olarak insanlara ulaştırırsınız. 
Son zamanlarda teknolojinin ve tüketim alışkanlıklarımızın değişeme uğramasından diye düşünmekteyim video kayıt etmek ve yaptıklarını anlatmak, eğlendirmek ve düşüncelerini paylaşmak için bir çok kişi ya da kuruluş video ya yani Youtube a yönelmiş durumda. 
Peki youtube kanalı açmak Blogger kadar kolay mıdır? Öncelikle söylemeliyim ki ne kadar kıssanızda sıfır maliyetle Youtuber olamazsınız. Ortalama bir kamera, mikrofon, edit için biraz daha iyi bir pc eğer ürün tanıtımı ya da pratik bilgiler gibi şeyler yapacaksanız bir miktar bütçe de bunlar için ayırmanız gerekecektir. 
Maddi olarak karşılaştırma bu şekilde bu durum gözünüzü korkutması elbetteki. Gelelim işin manevi boyutuna. Blogger yazı yazma konusunda daha çok keyif verirken Youtube ise sözlü ve görsel olarak kitlelere daha hızlı ve anlaşılır bir şekilde ulaşmanızı sağlar. 
Yaklaşık 3 ay boyunca youtube kanalları incelemem ve izlediğim videolar ve takip ettiğim blog sayfaları ile ilgili kısa bir karşılaştırmayı sizlerle paylaşmak istedim. 
Sizlerin konu hakkında görüşlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. 

5 yorum:

  1. Çok hoş bir blogunuz var.Sizi yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.Zaman ayırmak isterseniz sizi de bloguma beklerim.Ziyaret edip,takip ederseniz oldukça mutlu olacağım.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. iade ziyarete geldim 😉güzel bir paylaşım olmjş teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Teşekkürler yine bekleriz.

      İyi yayınlar dilerim.

      Sil
  3. Aslında ikiside gerekli, tek bir yere bel bağlamamak lazım

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.