Özel Güvenlik Nasıl Olunur ?

Merhabalar 

Belirli bölge ve iş yerlerinde oluşan güvenlik sorunları nedeni ve polisin yeterli olmadığı durumlardan ötürü özel güvenlik kurumu kurulmuştur. 
Özellik güvenlik kursları özel kurumlar tarafından verilmektedir. Bulunduğunuz ildeki en yakın ögg kurslarına kayıt işlemi yaparak meslek sahibi olabilirsiniz. 

Özel güvenilik olabilmek için silahlı 21 yaş ve lise mezunu silahsız için 18 yaş ilköğretim ya da lise mezunu olmaları gerekmektedir. Sınavlar yılda 6 kez yapılmaktadır. 

Kayıt işlemleri şu şekilde işlemektedir. 



Kurstan gerekli evrakları hazırlamak için gerekli bilgileri doğru ve eksiksiksiz şekilde almak için özen göstermelisiniz. Genel olarak yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir. 

Silahlı ve silahsız olarak alacağınız sertifika ya karar verdikten sonra benim önerim silahlı almanızdır. 
Kurs ücreti ve yapılan işlemler olarak bir zahmetlidir ancak iş fırsatları daha fazla olacaktır. 
Öncelikle devlet hastahanesinden heyet raporu almalısınız. Linke tıklayarak heyet raporu için yapılması gerekenler yazıma bakabilirsiniz. 

Heyet raporu bulunduğunuz yere ve yoğunluğa göre 1 hafta içerisinde hazırlanmaktadır. 
En önemli ve hazırlanması uzun süreli olan evrak bu olduğu için ilk önce takip etmeniz yararlı olacaktır. 
Daha sonra diğer evraklarınızla birlikte kursta kaydınızı açtırabilirsiniz. 

Yaklaşık olarak kurs silahlı ve silahsız olmak üzere 15 20 gün sürmektedir. 

Temel eğitimler 
İlk yardım Güvenlik hukuku, Güvenlik tedbirleri, Yangına müdahale, İletişim, kişi koruma vs Silahlı sertifika alacaklar için silah bilgisi eğitimleri ve atış eğitimi dir. 

Yaklaşık 20 gün ya da 1 ay sonra yazılı sınava, sınavdan 2 veya 3 gün sonra atış sınavına girersiniz. 

Sınavdan 20 gün sonra sonuçlar açıklanmaktadır. Başırılı olmuşsanız . Öncelikle sertifikanızın çıkmasını beklemelisiniz Kurs aldığınız kurum sertifikanızı ve hazırlamanız gereken evrakları belirtecektir. 
Emniyete istenilen ücretleri yatırdıktan sonra gerekli evrakları teslim edersiniz. Silahlı adaylar için birde güvenlik soruşturması için bekleme süreci vardır. 

Yazı da ileride güncelliği olmayacağından dolayı alınan ücretleri belirtmek istemedim ancak çalışılan kurum ve işe göre asgari ücret ve daha fazla alabilirsiniz. Bazı kurumlar yol yemek ve ekstra haklar tanımaktadırlar. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.