İnterneti Kullanım Amaçlarımız ?


Merhaba sevgili korayblog takipçileri 

Bugünkü konumuz interneti kullanım amaçlarımızı inceleyeceğiz ; 

Daha önce hatırlarsanız İnternetin kuruluşu ve tarihçesi hakkında bir yazı yayınlamıştım. Tabii günümüzde teknolojinin her alanında olduğu gibi bu konuda da hızlı gelişmeler oldu. Özellikle fiber ağın yaygınlaşmasıyla daha hızlı internete kavuştuk. 
İlk zamanlarda günümüzde olduğu kadar bilgi paylaşımı yoğunlu yoktu ve internet her eve girememişti. 
Hatırlarsanız bir dönem internet kafeler popülerdi.Öğrenciler ödev hazırlamak ya da oyun oynamak için buralara gidip saatlerce otururlardı. 


Konuyu fazla dağıtmadan geri dönelim. Günümüzde sosyal ağların gelişmesiyle popüler kültür artmış ve insanlar tanınmak belki bir gelir elde etmek adına internetin nimetleri ve fırsatlarından yararlanmak için çeşitli yollarla çalışmalar yapmaya başlamıştır.
Özetle interneti kullanıcı gruplarına ayırmak gerekirse bana göre üç grup bulunmakta
Birinci grup biraz kötü gelebilir ama internetten para kazanmak belki tek başına yeterli değil ama çoğu blog zamanın da bu arayış içerisinde doğmuştur.

İkinci grup fenomen olmak teknolojinin özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile sosyal mecralarında sundukları ücretsiz ve kolay kullanımla paylaşıma olanak sağlamasıyla bu mecralara ilgi artmış sonun da bir paylaşım çılgınlığına dönüşmüştür.

Üçüncü grup ise Bilgi ve araştırma yapmak evet internette şöyle bir terim gelişti "Google a Sor " ne zaman bir sorun oluşsa yakınımdakiler bu terimi kullanıyor.
Üçüncü konuyu yoruma açık bırakıyorum. Bu konudaki düşüncelerinizi benimle paylaşır mısınız.?


2 yorum:

  1. Malesef çoğumzuunki artık instagram :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur Ahsen Hnm internet = youtube instagram teşekkürler yorumunuz için.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.