Blogger Nedir ? Ne işe Yarar?


Blog oluşturmak adı altında açtığım konu başlıklarında bugün Blog nedir? ne işe yarar ? bir bakalım istedim.
Ücretsiz blog ve site oluşturma konusunda yararlanabileceğiniz pek çok kaynak ve çalışma bulunmaktadır. Bu kaynakların öncülerinden biri de google ın kurmuş olduğu Blogger sistemidir.

koray blog blogger nedir?

Gelelim sorumuza ;

Blogger Nedir ?

Google tarafından oluşturulmuş, paylaşım sitelerinden farklı olarak kişilerin ücretsiz olarak bir blog ve site kurma deneyimi yaşatan kullanıcı sayısı bugün tüm dünyada milyonlara ulaşan kullanımı oldukça basit bir web günlüğü diyebiliriz.Ülkemizde de bu konuda özellikle bayanların moda, yemek ve el işlerini sergilediği çalışmalarla ön plana çıktığı bilinmektedir. Teknik olarak kullanımı basittir. Kendi yayınlama aracına ve php dili yerine html kullanması dolayısıyla yazılarınızı kolayca yazıp yayınlayabiirsiniz.

Ne işe Yarar ?

Siz nasıl bir şey düşünüyorsanız o şekil de kullanabilirsiniz diyebiliriz. İşin şakası tabii...
Hayal gücüne ve kullanmak istediğiniz alana bağlı olarak  blog veya site yaratmaya yarar diyebiliriz.
Genelde niş bloglar daha çok tercih edilmekle beraber, isteğinize göre işiniz, aileniz, kendinizle ilgili yazılarınızı paylaşmak için kullanabilirsiniz. Üstelik takipçilerinizi arttırıp para kazanmanızda mümkün.
Daha önce blog oluşturmak başlığı altın da yazılar paylaşmıştım. Bu yazılarında size konu hakkında bilgi vereceği düşüncesiyle paylaştım.

  1. Blog Oluşturmak 
  2. Misafir Yazarlık
  3. Bu kadar Zor mu bloglamak ?
  4. Blogger Önerileri 1
  5. Blog Çeşitleri 
  6. Blogger Önerileri 2
  7. Blog yazarlığı ve Sosyal Medya 
Blog yenilikleri konusunda başka yazılarda görüşmek dileğiyle.

5 yorum:

  1. Öncelikle güzel ve faydalı bir yazı yazarak insanlara faydalı olduğunuz için teşekkür ederim.
    Kısaca diyebilirim ki blog benim için her şeydir, bence bu güzel zevki herkes tatmalı diye düşünüyorum. Tabi özgün olmakta çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Benim içinde aynı durum söz konusu çok farklı bir duygu yaşatıyor insana. Uzun zamandır ilgilenemiyordum blogumla yeniden dönebildiğim için mutluyum.Bundan sonra sizler gibi kaliteli yazarları takip edip aynı zamanda da kendim de özgün içerikler için çalışacağım.
      İyi yayınlar.

      Sil
    2. İnşallah her şey istediğiniz gibi gerçekleşir.
      Başarılar dilerim.

      Sil
    3. Teşekkürler hep beraber inşallah.

      Sil
  2. Kendi şeçtiği konular hakkında,kendi istediği şekilde yazabilen yani bu işlemler için teknik bir bilgiye sahip olmadan kişilerin günlüğe benzer hazırladığı web sitelerine verilen isimdir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.