AYLA Filmi izlenimlerim ...


Merhabalar 

Hafta sonu arkadaşımın isteği üzerine sinemaya gitmeye karar verdik. Yakınımızda bulunan bir alışveriş merkezine gittik.Neden dir bilinmez Türk filmlerine karşı hep bir ön yargılı yaklaşırız. Prodüksiyon ve hani o Amerikan filmlerindeki aksiyon ve macerayı beklemeyiz. Ancak son yıllarda Türk sinemasında da bu tür işlere rastlamaya başladık. Teknolojinin gelişimi ülkemizdeki sanırım alım gücünün biraz da olsa yükselmesi bizimde bazı yüksek bütçeli işler yapmamızı sağladı. 

Sizi daha fazla sıkmadan filmin konusundan biraz bahsedeyim isterseniz. 




Film 1950 yılında başlayan Kore savaşına çağrılan 3 arkadaşın hikayesiyle başlıyor. Sevgililerini ailelerini, Vatanlarını geride bırakıp gemi ile yola çıkıyolar. Bu klasik başlangıç beni biraz ürküttü desem yalan olmaz aslında ancak film ilerledikçe durum faklılaşıyor, kendinizi bir anda aksiyon, macera ve heyecan içerisinde buluveriyorsunuz. özellikle Süleyman ın Ayla yı buluşu ve sonra yaşananlar tam anlamıyla bir duygu ve heyecan seline kapılmanıza neden oluyor. 

Film geçek bir hikayeden alınmış. Kore savaşına giden Süleyman Astsubayın ailesi öldürülen Ayla adını verdiği Koreli bir kıza sahip çıkıp daha sonra ona bağlılığı ve tekrar kavuşmaları konu ediliyor.

Son olarak Mutlaka izlemeyen var ise izlemesini tavsiye ederim. Son yıllarda yapılan en iyi filmlerden biri.Oscara adaylıyla da bizim gururumuz olacağına eminim. Başarılar AYLA...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.