Blog da Google Reklamları (AdSense Ve AdWords) Giriş





İnternette reklam verme ve alma Google sayesinde daha da büyüdü ve gelişti. Google ın öncülüğünde başlayan reklam hareketi bir çok site ve kuruluş tarafından benzer uygulamalarla hayatımızda yer edindi. Peki Google ın bu uygulamaları nelerdir ? ve nasıl çalışır kısaca bakalım. 


Adsense  Yayıncı ol

Bu uygulamamız da eğer bir web siteniz var ise google da bir kullanıcı oluşturup sitenizi kayıt ettiriyorsunuz. Sitenizde yeterince içerik ve geri bildirim var ise kabul edilmeniz ve reklam yayınlamanız konusunda kısa sürede geri dönüş alabilirsiniz. Adsense de tıklama başına ve görüntüleme olarak ücret yansıtılıyor. Yani sitenize gelen kişiler eğer reklamları tıklarsa bu Google ın elde etmiş olduğu gelirden size bir miktar pay olarak geri dönüyor. Bende bu konuda yayıncı olarak yer almaktayım. Blogumda üç farklı tipte reklam alanı yer almakta. Google ın bu konuda bazı şartları bulunmakta bunlar dan bazıları ; 
Aynı sayfada üç ten fazla reklam yayınlayamıyorsunuz
Kendi sayfanızdaki reklamlara tıklayamıyorsunuz
pop up reklamlar ve kullanıcıyı yönlendirecek reklamlar yayınlamanız Google reklam politikasına aykırı sayılıyor ve programdan çıkartılmanıza neden olabiliyor. 
Bu servisle ilgili detaylı bilgileri daha sonra anlatmaya çalışacağım. 

Adwords Reklam Ver

Bu uygulamada da eğer sitenizin reklamını yapmak istiyorsanız yararlanabilirsiniz. Google nın milyonlarca kişinin kullandığı bir uygulama olduğunu düşünürsek çok kısa sürede oluşturacağınız kitleye ulaşmanız hiçte zor olmayacaktır. 
Bende Adsense yayıncısı olduktan sonra pek çok reklam verme hediyesi aldım tabii bunu kullanma fırsatı bulamadım. Yaklaşık 6 sene önce yanılmıyorsam 1 ya da 2  defa postayla 100 tl lik hediye kartı göndermişlerdi. 

Türkiye de bu konuyla ilgili bir çok site mevcut ancak henüz deneme ve çalışma imkanım olmadı. 
Şöyle bir durum da var araştırdığım çoğu site ya kapandı ya da haklarında bir çok olumsuz görüş var. Yine de güvenilir olanları yok değil. 
Daha öncede belirttiğim gibi bu uygulamalar nasıl açılır ve nasıl kullanılır detaylarıyla bir sonraki yazımda görüşmek üzere.. 





Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.