Mutluluğa Dair 14 İşaret ve Biz..

Merhabalar



Mutluluk sizce nedir ? Diye sorsalar bir çok farklı cevap alırız sanırım.
Geçenler de gazete köşesinde bu konuyla ilgili Huffington post sitesinde paylaşılan bir yazıdan bahsedildiğini okudum. Sizlerle bunu paylaşmak istedim.
Yabancıların konuya bakışı ve bizim bakışımız nasıl bir bakalım:)
1) Gerçekten mutlu olanlar başkaları da mutlu olsun isterler. ( Olur mu hiç öyle şey ! Başkaları ne kadar mutsuzsa ortalama bir Türk insanı o kadar mutludur.)


2) Ivır zıvır sorunları dert edinmezler. ( Oysa bizde "pire için yorgan yakmak " diye deyim vardır.! Ivır zıvır şeyleri dert edinmek konusunda hiçbir millet elimize su dökemez.)

3)Küçük şeylerden keyif almayı bilirler. Mesela Ağaçta cikleyen bir kuş , radyoda çalan bir müzik...
(Hep bir umutsuzluk mutsuzluk. Küçük şeylerle mutlu olacak kadar sıradan (!) insanlar değilizdir biz.)

4) Başkalarının başarılarıyla gurur duyarlar. ( Başkalarının başarıları bizim milette ciddi mide kasılmalarına , kaşıntılara yol açar.Bakalarını kutlamak zorunda olmak bünyemize ters etki yapar.)

5) An`ı yaşamaya gayret ederler.( Bizim kafalar ise an'ı yaşayamayacak kadar doludur. Endişe,kıskançlık öfke vs an kaçar gider yerini ah vahlara bırakır.)

6) Mutlu insanlar sağlıklı ilişkiler içindedir.( Tam bizlik bir madde ilişkilerimiz o kadar sağlıklıdır ki birbirini kazıklayanlar mı istersiniz Sebebsiz yere birbirini öldürenler mi ? şu ilişkiler bi düzelse....)

7)Strese girdiklerinde kendilerini sakinleştirmesini bilirler.( yoga nefes egzersizleri bunlarda nedir. gavur icadı. Her daim stres içerisindeyiz trafikte, maçta evde hatuna edilen küfürler bizim yogamız nefes alma egsersizlerimizdir.)

8) Gerçek mutlu insanlar "affluenza" virüsüne karşı aşılanmıştır.( sonu olmayan tüketim çılgınlığı.)
(Bizde tam tersine herkese tüketim aşısı yapılmıştır. Mottomuz, 'tükete tükete tekeneceğiz'.dir)

9) Mutluluğun temel şartı herşeyin iyi ve gırgır yanını görebilmektir.( Hayat bize limon sunduğunda o limonu başkalarının gözüne sıkarız.Bizim için mutluluk (!) budur. )

10) Kız kardeş sahibi olmak mutluluktur.Kadın ya da erkek olmanız fark etmez, kız kardeşiniz varsa fazladan mutluluk puanınız var demektir. Çünkü kız kardeşler başkarıyla doğru iletişim kurmanıza ve pozitif duygular geliştirmenize yardımcı olurlar.( Bizde erkekler için kız kardeşin varsa derdin var demektir. Kısa etek mi giydi, flöt mü etti, derken adamın hayatını zehir ederler)

11) Mutlu insanlar arkadaşarını hep mutlu insanlardan seçerler. ( Bizde mutlu insanlara kötü gözle baklır, mutlu ve yardımsever insanlar güvenilmezdir.)

12) Mutlu insanların "hedef"leri vardır.Hedeflerine vardıklarında çıtayı daha da yükseltirler,yeni hedefler koyarlar kendilerine. Daha iyi insan olmak, çevreye ve topluma daha yararlı olmak için.
(Bizde ise herkesin tek hedefi vardır: Yırtmak! bunun amlamı daha çok para ya da mevki için birilerini ezmek çiğnemek tir.)

13) Mutlu insanlar daha çok ve sık gülümserler. ( Bizde ise aslolan hört gözükmetir. Biraz gülümsedin mi zayıf, gevşek görürler. Buna savunma olarakta sert ve her zaman güçlü görünmeye çalışmak gerekir.)

14) Mutlu insanlar geceleri yatakta kendilerini oradan oraya atmazlar, huzurlu bir şekilde uyurlar. ( Bizde geceleri yatakta dört dönülür. Kimseye güvenilmeyen, sevgisiz , herkesin birbirine irili ufaklı çukurlar kazdığı benzersiz bir ülkede yaşıyoruz "Huzur" artık ithal edilmesi gereken bir şey bizim için...)

Sizce nasıl bir değerlendirme; ülkemizin tablosu gerçekten de bu mudur.?

Sağlık ve "Mutlulukla" dolu günler dileklerimle.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.