İnternetten Para Kazanmak

İnternetten para kazanmak, gelir elde etmek günümüzde pek çok kişinin hayallerini süslemekte.

İnternet dünyasın da  para kazanmak için bir çok proje geliştirilmekte genel olarak işleyiş bir site, hizmet oluşturup yüksek okuyucu kitlesi elde ettikten sonra reklam alarak para kazanma.

Bu işleyiş bence bugüne kadar en etkili yol olmuştur. Bilinen çoğu sosyal paylaşım siteleri, arama motorları
haber siteleri sizden doğrudan para talep etmez. Yüksek kitleleri hedeflerler ve bu onların bilinilirliklerini arttırır sonuçta çok faza kişiye aynı anda ulaşmak isteyen reklam verenlerin dikkatini çekip çok yüksek ücretlere reklam anlaşmaları yaparlar.

Diğer yöntemler ise ( alışveriş siteri, yatırım, evlilik, networkmarketing vb) siteleri ise doğrudan para alişverişine dayalıdır ve sınırlı geri dönüş almaktadır.

Blog dünyasında da günümüzde okuyucu ve takipçi sayısını arttıran pek çok blog reklam almakta çok yüksek rakamlar kazanmasada gelir elde edebilmetedir.
Blogcular için en bilenen kazanma yöntemleri adsense, Hürriyet bumerang, barnner reklam ve içerik reklamları yayınlamaktır.
Fakat bu geniş imkanlara sahip dünya da, kimisi bir çok uğraş verip çalışmakta teknoloji dünyasına yeni projeler kazandırmakta, kimisi bu işin kolay yoluna kaçıp çeşitli internet açıklarından da  yararlanıp virüs ya da diğer yollarla kişisel bilgileri, kaynakları ve kişilerin varlıklarını çalabilmekte.
Gerçek hayatta da işini dürüstçe yapan iyi niyetle çalışıp para kazanan insanlar olduğu gibi hırsızlık ve dolandırıcılıkla geçinen insanlarda var. Bu olay internet diğer adıyla sanal alemde de böyle.

İnternetten para kazanma konusunda bir uzman değilim bu nedenle sadece araştırma ve bu güne kadar
karşılaştığım yöntemlerlerden oluşan bir derlemeyi sizlerle paylaşmak istedim. Konuyla ilgili farklı görüşleriniz varsa yorum bölümünden tartışabiliriz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.