Eurovısıon 2013 Şarkı Yarışması

2013 Eurovision Şarkı Yarışması, yarı-finalleri 14 ve 16 Mayıs tarihlerinde, finali ise 18 Mayıs 2013 tarihinde İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan 58. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Loreen'in "Euphoria" isimli şarkısıyla 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsveç, yarışma kuralları gereği ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Ev sahibi olarak üç şehir aday gösterildi ve 8 Temmuz 2012 tarihinde Sveriges Television (SVT), yarışmanın Malmö Arena'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Böylece Malmö, 1992 yarışmasının ardından Eurovision Şarkı Yarışması'na ikinci kez ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Sunuculuğunu komedyen Petra Mede'nin üstlendiği yarışmaya otuz dokuz ülke katılımını onaylamış ve Ermenistan, bir yıl aradan sonra, bu yıl yarışmaya geri döneceğini açıklamış; Bosna-Hersek, Portekiz, Slovakya ve Türkiye ise yarışmaya katılmayacaklarını bildirmişlerdir.

Evet Türkiye bu yıl yarışmaya katılmayacağını açıkladı. Nedeni politik mi ? veya uygun bir yarışmacı bulunamaması mı? bilinmez ama İrlanda nın Türkçe bir şarkıyla katılması gerçekten ilginç....

 

1 yorum:

  1. Biz Her daim türkçe şarkıyla katılmamız lazımdı fakat bizim yapamadığımızı İrlandalılar yapıyor yazık bize..Umarım İrlanda kazanır..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.