Gangname style & Harlem Shake

Dünyada internet ve sosyal ağlarında gelişimiyle müzikler daha hızlı yayılmaya başladı.
Son bir yılda patlama yapan iki farklı müzik türü Gagname Style ve Harlem Shake paylaşma ve tıklanma rekorları kırdı. Sosyal ağlar ve bu tür olaylara ilgi çok fazla olduğu için önümüzdeki günlerde farklı çılgınlıklarda ortaya çıkacaktır. Siz nedersiniz ? :))))

İşte sizlere iki müzik türünün kısa hikayeleri ve videoları ....

"Gangnam Style" (Korece: 강남스타일, kaŋnam sɯtʰail), Koreli müzisyen PSY'nin 2012 yılı yapımı şarkısı. Komik, ritmik ve Park Jae-sang'ın alışılmadık dans figürlerinden dolayı çok büyük ilgi gördü. Şarkı 15 Temmuz 2012'de yayınlandı. Youtube'a yüklenen videosu 21 Aralık 2012 itibarı ile 1 milyarı aşan izlenme sayısıyla Youtube'da en çok izlenen videodur.
Şarkı T-Pain, Katy Perry, Britney Spears ve Tom Cruise gibi ünlüler tarafından internet üzerinde paylaşıldı. The Wall Street Journal, Financial Times, CNN International ve Foreign Policy gibi uluslararası yayınlarda yer buldu.
iTunes'ta ABD ve Kanada dahil 31 ülkede en fazla satılan şarkı oldu. 20 Eylül'de Youtube'da en fazla beğenilen video olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Şarkının klibi; 21 Aralık 2012 tarihinde, YouTube'da 1,000,000,000 izlenme sayısına ulaşmıştır. 1 Mart 2013 itibarı ile 1,350,000,000'ı aşkın kişi tarafından izlenmiştir.

"Gangnam Style" modayı takip eden, havalı ve diğer bölgelerdeki insanlardan ayrılan bir yaşam tarzına sahip insanların yaşadığı Seul'un Gangnam bölgesine göndermeler içeren uydurma bir sözcüktür. Bu terim Time'ın haftalık kelime listesine "Seul'un Gangnam bölgesindeki savurgan yaşam tarzını ifade eden davranış şekli" olarak geçmiştir. Park Jae-sang'ın bir röportajında kendisinin "Gangnam Style" olduğunu fakat şarkıdaki dansların, sözlerin, görünüşün bu sözü edilen üst sınıftan oldukça uzak olduğunu ve böylelikle bir ironi yapmaya çalıştığını belirtmiştir. Hyuna ile düetleri vardır.  

Gagname style Türkiye de Yeteneksizsinize de katıldı. :) İzlemek için tıklayın

Harlem Shake’in kısa tarihçesi

Simpson’lardan Snoopy’ye, basketbol yıldızı LeBron James’ten Norveç Ordusu’na herkes bu dansı yapıyor. Gangnam Style’ı tahtından eden, sanal dünyada 1 milyar takipçisi olan yeni dans fenomeni, nasıl bu kadar popüler oldu? Devamı için Tıkayın

 Kaynak vikipedi ve Hürriyet 

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.