GİTTİGİDİYOR SATIŞ DENEYİMİ

Uzun yıllardır internette çalışmalarım devam ediyor. Gelişen teknoloji ile birlikte satın alma alışkanlıklarımız da değişti bu anlamda bir kaç yıldır benimde pek sıcak yaklaşmadığım internetten alışveriş giderek yaygınlaşmaya başladı. Evimin bir çok ihtiyacını çeşitli sitelerden karşılamaya başladım. Evde bulunan kullanılır durum da elektronik eşyayı nasıl satarım diye düşünürken ve araştırma yaparken daha öncede deneme yapıp başaramadığım ve hesabımı kapattığım GittiGidiyor dan yeniden hesap açmaya karar verdim. Hesabımı kolay bir şekilde açtıktan sonra satış yap bölümünden ürünlerimi listeledim. Buraya tıklayarak satış nasıl yapılır adım adım öğrenebilirsiniz. Gelelim satış ve satış sonrası yaşadıklarıma 
İlk satışım için dört ay gibi bir süre bekledim evet nedeni ücretsiz olarak verilen 10 günlük süreden sonra tekrar yayınlama yapmak gerekliliği. Bazen bu süreyi ardı ardına tekrarlamadım.

Şimdi satış yapma aşamalarına gelelim;

1 Hesap oluştur 
2 Ürün listele  
3 Ürünün yayınlansın ürününüz işlemleri doğru şekilde yaptıysanız bir saat kadar sürüyor. 
4 Satışın mailine gelsin 
5 Ürününü kargoya ver aynı gün ya da 3 gün sürede kargolamanız gerekiyor ürün satıldıktan sonra sayfanızda ürünü kaç gün içerisinde kargolamanız konusunda uyarı alıyorsunuz. 
6 Alıcı satışı onaylasın alıcı 3 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmassa sistem otomatik olarak onaylıyor. 
7 Hesap bilgilerini sisteme gir 
8 Paran hesabına yatsın 
Ücret ve komisyonlar, satış püf noktaları,
Paranız hesabınıza ne kadar sürede gönderiliyor gibi sorularıda diğer yazımızda bulabilirsiniz. 

2 yorum:

  1. Sadece ticari firmalar satış yapıyor sanıyordum. Bireysel satışta var demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur. İkinci el kullanılır durumdaki eşyalarınızı satabilirsiniz. Belli kısıtlamalar oluyor tabii ki. İleride daha detaylı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.