Adsense Otomatik Akıllı Reklam Modeli Nedir?



Bugün Adsense sayfasını kontrol etmek için giriş yaptığımda şu şekilde bir yenilik geldiğini fark ettim ve biraz inceleyip sizlerle paylaşmak istedim. 


Resimden de anlaşılacağı üzere Başlayın bölümüne tıkladıktan sonra sayfada bazı reklam modelleri çıkıyor ve sağ bölümde bulunan aç kapa ayarlarıyla gösterilmesini istediğiniz reklam modelini seçerek devam diyorsunuz. Daha sonra kod bölümünden oluşturulan kodu seçiyorsunuz. 

Oluşturulan kodu sayfa kodlarınızın içerisinden <Head> kodunun üstüne ekliyorsunuz. İstediğiniz sayfa koduna da ekleyebilirsiniz. Özel url grubu seçerek etiketlere ya da sayfalarınıza özel reklam grubları oluşturabilirsiniz. 

Kod eklendikten sonra sayfanızda bulunan diğer reklam kodlarına ve alakalı yazılarda otomatik olarak gösterilmesini sağlıyor. Kodu ekledikten sonra reklam türlerini değiştirseniz bile kod da bir değişiklik yapmanıza gerek kalmıyor. 

Bol kazançlar...

3 yorum:

  1. ilk gördüğümde bende bunun bir avantaj sağlayacağını düşünerek otomatik reklamları aktive ettim.. verdikleri kod zaten adsense'ye ilk kaydolurken yerleştirilen kod olduğu için zaten site yazılımında yerleşik haldeydi. ben sadece adsense sayfamdan aktive ettim..
    sistemin çalışma şekli her boş bulduğu alana reklam ekleme mamtığı.. yandaki slide alanında 2 reklam kullanıyorum.. sistem buraya 2 reklam daha yerleştirdi.. ayrıca feed arası eklemeler yaptı. hatta yazı arası bir adet yazı içi lokal reklam kullanıyorum, ancak otomatik reklamlarla yazı içi 4-5 reklam görünmeye başladı. mobil ekran daha fena, footer alanı altına inen reklamlar görünüyor.. takipçilere izleyicilerime sıkıntı olmaması için hem kodu kaldırdım hemde opsiyon sayfasından kapalı hale getirdim. reklamları manuel olarak ekleyerek kullanmak daha iyi geliyor.

    bu arada laf salatası yüzünden blogunuzdan bahsedemedim.: benim sayfalarımı ziyaret edip takipcim olamasaydınız bende sizin blog sayfalarınızı keşfedemeyecektim :) kaliteli, keyifli, faydalı paylaşımınız için teşekkürlerimle ...

    başarılar..

    YanıtlaSil
  2. Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim. Blog tanıtımı konusunda iyi çalışmalar yapılmaya başladı bende bu bloglardan incelemem esnasında blogunuza ve bilmediğim faydalı blog lara ulaşmış oldum. Bu bağlamda Ruhuna renk kat com a teşekkür etmek istiyorum. Biraz uzun oldu sanırım.:) Adsense konusuna gelince bende aynı hata ile karşılaştım blog allak bullak oldu. Manuele dönüş yapmak zorunda kaldım. İlerleyen günlerde google amca gerekli düzenlemeyi yapar sanırım. İyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  3. -head- kodunun üstüne yazmışsınız.
    Altına veya *head* kodunun üstüne olması gerir sanırım.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.